Buemi: Jsem v šoku, vůbec jsem to nečekal

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Sébastien Buemi řekl, že byl hodně překvapen rozhodnutím stáje Toro Rosso vyhodit ho pro rok 2012. Švýcarský pilot právě kroužil na simulátoru Red Bullu v anglickém Milton Keynes, když se k němu dostala zpráva, že jeho místo a místo Jaimeho Alguersuariho pro příští sezonu převezmou Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne.

"Absolutně, jako bych spadl z nebe!" řekl Buemi pro švýcarský list '24 heures', když byl dotázán, jestli by překvapen rozhodnutím týmu. "O pár dnů dříve jsem diskutoval věci ohledně nadcházející sezony. Včera ráno jsem byl na simulátoru u Red Bullu v Milton Keynes, když mi Franz [Tost, šéf Toro Rosso] a Helmut [Marko, poradce Red Bullu] zavolali..."

"Samozřejmě jsem zklamaný, ale je to jejich rozhodnutí a já ho respektuji. Nesmím zapomínat, že bez nich bych nikdy nedošel až tak daleko. Nesmírně mi dlouhou dobu pomáhali, vlastně skoro od mého debutu ve Formuli BMW, pak v F3, GP2 a i F1," pokračuje Sébastien.

Buemi přiznal, že momentálně není schopný odhadnout, jestli se mu podaří sehnat závodní sedačku na další sezonu nebo ne, ale zůstává optimistou. "To teď nemůžu říci. Krom toho, že pro sezonu 2012 už tedy nebudu závodit pro Toro Rosso, tak jsou pro mě dveře také zavřené v Red Bullu. Doteď jsme spolu odvedli dobrou práci a je zde dobrý základ. Ohledně mé budoucnosti, existuje pár možností. Zůstávám pozitivní a motivovaný."

V Brazílii se Buemi svezl v Toro Rosso naposledy

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy