De la Rosa nevnímá přestup k HRT jako krok zpět ve své kariéře

McLaren | foto: McLaren

Bývalý testovací pilot McLarenu Pedro de la Rosa nevnímá přestup k HRT, za které bude příští rok závodit, jako krok zpět ve své kariéře.

"Vůbec ne," odpovídá De la Rosa pro rádio COPE. Španělský tým HRT patřil i ve své druhé sezóně k těm nejpomalejším, když jeho piloti bojovali na chvostu pole se soupeři s Virginu. "Tyto věci musíme nechat stranou a začít pracovat, což je to, co jsem měl vždy rád."

"Jedná se o španělský projekt a to pro mě říká vše. Je to poctivý projekt, s nímž nehodláme prodávat zajíce v pytli. Je to španělský tým Formule 1. Momentálně jsme poslední, máme však pro nadcházející dva roky projekt na to, abychom dosáhli pokrok, toť vše," pokračuje zkušený pilot.

"Je to obrovská výzva. Mohl jsem zůstat v McLarenu, mnohem více jsem však toužil po tomhle. Je to mnohem těží, ale i zajímavější. Je to něco jako David proti Goliášovi, zároveň ale i důvodem k hrdosti, když bojujete proti týmům, které jsou mnohem silnější, mají větší rozpočty a vozy F1 stavějí už 50 let.

Proto začínáme od píky. Musíme začít skromně, jelikož víme, jak na tom jsme, s ambicemi k růstu a zlepšování. Nejsme tady do počtu. Důležité je dále růst a činit pokroky. V Austrálii to nebude revoluce, ale budeme se po krůčcích postupně zlepšovat.

Nemůžete podvádět fanoušky či sebe tím, že byste si mysleli, že během čtyř dní najdeme tři či čtyři sekundy na kolo. To vyžaduje čas, restrukturalizaci a posílení týmu," říká De la Rosa. Uvědomuje si, že letos budou kvůli povinným předsezónním nárazovým testům a homologaci vozu více bojovat s časem.


De la Rosa si zazávodil naposledy letos v Kanadě, kde nastoupil místo zraněného Péreze
(foto: Sauber Motorsport AG)

To se však týká všech týmů: "Nemyslím si, že si je některý z týmů jistý tím, co se bude dít v únoru, protože se změnila pravidla a musíte absolvovat všechny nárazové testy a projít homologací před prvním testováním. Je to však náročné pro všechny týmy.

Ostatní proto mají stejné pochybnosti, jako my. V lednu uvidíme, zda projdeme nárazovými testy. Je to těžká situace a výzva pro všechny týmy, nejen pro HRT," dodává De la Rosa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy