Vettel chce být příští rok ještě lepší

Vettel, Sebastian | foto: www.raceofchampions.com

Letošní sezona pro něj bezpochyby byla velmi úspěšná. Sebastian Vettel chce mít ale příští sezonu ještě vydařenější.

Patnáctkrát stál na pole position, jedenáct závodů vyhrál a s velkým náskokem obhájil titul mistra světa. Věřte nebo ne, Němec tvrdí, že už se plně soustředí na příští rok a chce mít ještě úspěšnější sezonu.

"Měli jsme fantastickou sezonu. Chvíli to trvá, uvědomit si jak moc dobrá byla. Kdykoli si na ní vzpomenu, bude to úžasné," říká Vettel, který celý ročník 2011 ovládl s obrovský nmáskokem.

"Taková sezona se nepodaří každý rok. Adrian [Newey] a kluci v továrně už pracují na autě pro příští rok a snad bude ještě lepší. Letos šlo všechno celkem hladce. Dalo by se říct, že sezona byla bezchybná, protože jsme neměli žádné problémy se spolehlivostí. Až na Brazílii, ale i tak jsem dojel druhý.

Samozřejmě, Mark měl problémy, ale to nebylo ani autem, ani motorem. Naším cílem je takovou výkonnost udržet. Auta budou příští rok trochu odlišná. Nejde o žádnou revoluci, ale i tak to bude znát. Tomu se musíme přizpůsobit a dokončit auto. Pak to sestavíme dohromady, pošleme na trať a uvidíme jak to půjde."

"Snad bude spolehlivé už od začátku. To je po rychlosti druhá nejdůležitější vlastnost auta. Je snažší udělat rychlé auto spolehlivým, než dělat spolehlivé auto rychlým.Poslední dva roky byly velmi úspěšné. Musíme se ale dívat do budoucnosti. Myslím, že máme všichni dostatek motivace. 

Říct ve 24 letech, že jsem dosáhl vrcholu svého života, by bylo smutné. Pořád se budu ráno probouzet s tím, že to nejlepší může ještě přijít!" dodává Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy