Alonso o zisku titulu nepochybuje, Ferrari považuje za dokonalý tým

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso si je jistý dalšími úspěchy v podobě titulů, které přijdou "dříve než později," bez ohledu na suverénní výkony Red Bullu v letošní sezóně.

"Moc na to nemyslím. Vím, že bych mohl vyhrát více šampionátů, ale zkoumání minulosti vás vpřed neposune - musíte hledět na budoucnost a na současnost. Naprosto věřím, že vítězství přijde dříve, než později, protože jsem pro to v dokonalém týmu," říká Alonso v rozhovoru pro Autosport.

"Jsem motivovaný více, než kdy dříve, takže to je pouze otázka času. Snad ne mnoha dalších let. Je mi třicet a nevím, jak dlouho tady budu. Momentálně jsem však na vrcholu své kariéry a v tom nejlepším týmu. Nemám žádné pochybnosti o tom, že se vítězství v šampionátu dostaví," pokračuje pilot Ferrari.

Sám se na to cítí mnohem lépe připraven než před léty v Renaultu: "Nyní jsem podstatně všestrannějším pilotem. Možná se toho v rychlosti na jedno kolo či v závodech moc nezměnilo, ale při předjíždění, na startu, nájezdu do boxů či v duševní přípravě na závody jsem byl v roce 2005 a 2006 mnohem slabším než nyní."


Fernando to vidí jasně: s Ferrari vyhraje další titul "spíš dříve, než později"
(foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy