Lotus potvrzuje příchod Ileyho z McLarenu, jmenuje ho ředitelem výkonnosti

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Tým Lotus dnes potvrdil, že z McLarenu získal významnou posilu v podobě zkušeného inženýra aerodynamiky Johna Ileyho. Vysvětluje, co vše bude mít jakožto ředitel výkonnosti na starosti.

Iley dle prohlášení bude šéfovat "veškeré aerodynamice, CFD a souvisejícím činnostem" v týmu, který se 14. prosince přejmenovává na Caterham. O této posile jsme vás již před Velkou cenou Brazílie, tým jeho příchod až do dnešního dne odmítal komentovat.

Martin Whitmarsh jeho přestup nepovažuje za významné oslabení McLarenu (více zde). Dnes mu popřál mnoho úspěchu na novém pracovišti: "John velkou měrou přispěl k rozvinutí aerodynamických schopností McLarenu, rozhodl se však přijmout nabídku Caterhamu pro rok 2012 a dále. Spolupráci s Johnem jsme si užívali a přejeme mu do budoucna vše nejlepší."

Výkonný ředitel Lotusu Riad Asmad k získání Ileyho uvádí: "To, že dokážeme přilákat někoho Johnova kalibru je skutečnou známkou našeho růstu a rozvoje jakožto vážného uchazeče o dlouhodobé úspěchy. Jsme všichni velmi vzrušeni přínosy, které bude mít od zahájení spolupráce s týmem pro naše budoucí úspěchy."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy