Senna není jediný dokument, který stojí za vidění

gp itálie | foto: Mercedes AMG F1 Team

Patrně řada z vás již dokument Senna viděla. Asif Kapadia vytvořil nezapomenutelné dílo, o němž se bude mluvit ještě hodně dlouho. Bohužel, Senna trochu vrhá stín na podobně výborné dokumenty z posledních let. Ten aktuální se jmenuje TT3D: Closer to the Edge, o trochu starší je Truth in 24.

První jmenovaný TT3D: Closer to the Edge je z prostředí motocyklových závodů a jak mnozí z vás jistě tuší, dokument se točí kolem nejnebezpečnějšího závodu na světě – Tourist Trophy na ostrovu Man.

Ústřední postavou je věčně druhý Guy Martin, který získal osm druhých míst, ale na kýžené prvenství ještě nikdy nedosáhl.

Nezáleží na tom, že motocyklovému sportu neholdujete a dáváte přednost čtyřem kolům. Dokument vás strhne svým příběhem, odhodláním Guye Martina a hlavně odvahou, která nesmí chybět žádnému účastníkovi TT.

Druhým dokumentem je o trochu starší Truth in 24 z roku 2009. Celý se točí kolem týmu Audi, toužícího triumfovat ve slavné čtyřiadvacetihodinovce Le Mans již popáté za sebou. Režisér Keith Cossrow si ke svému dokumentu vybral velmi dobrý rok, neboť celý závod provázel dramatický souboj o vedení mezi týmy Audi a Peugeot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy