Häkkinen: Proč Kimiho čeká velmi těžký návrat

Häkkinen, Mika | foto: McLaren

Podle Miky Häkkinena čeká jeho krajana Kimiho Räikkönena příští rok velmi obtížný návrat do Formule 1.

Byl to sám Häkkinen, který při svém odchodu Ronu Dennisovi doporučoval angažování Räikkönena. Ten po dvouleté pauze oznámil návrat se stájí Lotus Renault GP a již usilovně trénuje - údajně potřebuje shodit 4 kg, která nabral během závodění v rally a v NASCAR.

"Návrat bude pro Kimiho velmi těžký. Nebude mít téměř žádný čas na testování nového vozu - pět nebo šest dní, toť vše. Pokud kvůli nějakému problému ztratíte den, nikdo vám ho nevrátí, zatímco v minulosti jsme za volantem vysedávali od rána do noci, protože čím více jste měli času na to, abyste se dostali do rytmu, tím jste byli rychlejší," vysvětluje Häkkinen pro Bild am Sonntag.

Lotus plánuje Kimimu pomoci nabídkou testování s dva roky starým monopostem vybaveným pneumatikami z GP2. Ani to mu však podle Häkkinena příliš nepomůže: "Nezáleží na tom, jestli jste mistrem světa či nikoliv. Konkurence ve Formuli 1 nikdy nebyla silnější. Fyzička pilotů, jejich technické poznání - stále se to jen zlepšuje. Tito piloti pracují brutálně tvrdě! Díky tomu všemu bude Kimiho návrat mnohem náročnější než před pěti lety."


Mika před 10 lety (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Jenson Button si naopak o rychlost Räikkönena obavy nedělá (viz zde). Podle Davida Coultharda bude dokonce rychlejší, než kdykoliv dříve v minulosti (více zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy