Button obhajuje Hamiltona: Nezhoršil se, já jsem se zlepšil

McLaren | foto: McLaren

Za změnou ve výkonnosti pilotů McLarenu podle Jensona Buttona stojí spíše jeho zlepšení než pokles formy Lewise Hamiltona.

Hamilton letos získal poprvé ve své kariéře ve Formuli 1 méně bodů než jeho týmový kolega - 227, Button skončil za Vettelem druhý s 270 body. Loni přitom Lewis svého nového kolegu, který přestoupil z Brawnu GP, porazil o 26 bodů.

Ačkoliv za svou výkonnost letos sklízel spoustu kritiky, podle Jensona k rozdílu přispělo jeho vlastní zlepšení: "Osobně jsem se v týmu cítil po nalezení správného směru pro vývoj vozu stále líp a jistěji."

"Cítím, že jsem jezdil lépe, a samozřejmě nemohu mluvit za Lewise. Měl několik hodně těžkých závodů, ale některé rovněž odjel skvěle. V Abú Zabí byl nedostižitelný. Je stále rychlý," zastává se Button Hamiltona.

McLaren s Jensonem na podzim podepsal novou tříletou smlouvu. Ačkoliv předtím tvrdil, že o dlouholetý kontrakt nemá zájem, nakonec se dohodou cítil být poctěn: "Je to něco, co chtěl McLaren. Nechci si vymýšlet, ale tým měl zájem o zachování kontinuity. Mě by nevadilo podepisovat vždy jen na rok a po roce smlouvu prodlužovat. Myslím, že je ale dobré být v takové pozici, je to vzrušující."

Dlouhodobý kontrakt je také dobrý v tom, že víte, že vás tým bude podporovat a pomáhat vám růst jako pilotovi, a vy musíte společně pracovat na tom, aby vůz postavil kolem vás."


Lewis (vlevo) s Jensonem na Hungaroringu (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

"V týmu jsou dva kluci. Obvykle to byl Lewisův tým, což je pochopitelné: je mistrem světa a pro McLaren toho dokázal hodně, to všichni milují. Letos jsem však cítil, že jsem byl více zapojen do vývoje vozu než předtím, a to je pro mě opravdu důležité. Oba jsme se na něm hodně podíleli a opravdu jsme jej posunuli kupředu.

Potřebujete kontinuitu - když si tým myslí, že koncem roku můžete odejít, tak to nefunguje. Takhle to pro mě funguje dobře a jsem rád, že jsem v této pozici," vysvětluje svůj pohled Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy