Whitmarsh: Do Ameriky za každou cenu

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

Formule 1 musí podle šéfa Martina Whitmarshe udělat všechno, co je v jejich silách, aby se dostala na americký kontinent navzdory fiasku kolem závodu v Austinu.

Zatímco v Austinu se s největší pravděpodobností kvůli sporu mezi pořadateli nepojede, Ecclestone podepsal další smlouvu na rok 2013 s New Jersey, kde se již připravuje městský okruh naproti Manhattanu.

Whitmarsh by si přál, aby se záležitosti kolem okruhu v Austinu vyřešili. Připomíná, že Amerika je pro Formuli 1 životně důležitá: "Myslím si, že v Americe potřebujeme uspět. Doufám, ale opravdu nevím - doufám, že to je pouze o jednáních a postojích. Pouze Bernie ví, co se tam děje.

Doufám, že Bernie, který se s nimi v následujících dnech sejde, se s nimi dohodne. Amerika je země automobilů, na jihu máte NASCAR, ale F1 by se do Ameriky měla opravdu za každou cenu dostat.

Měli bychom být vůči tomu odhodlání, měli bychom mít pětiletý program, abychom mohli F1 skutečně rozvíjet. Jsem přesvědčený, že tam chuť je, a my bychom se tam měli dočkat obrovského úspěchu," soudí šéf McLarenu.


Martin Whitmarsh s Rossem Brawnem při setkání FOTA s fanoušky F1
(foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Upozorňuje, že image Formule 1 může být v USA poškozen, zvláště po debaklu v Indianapolis z roku 2005.

"Pokud se tam nedostaneme a nebudeme úspěšní, pak ano [dojde ke škodě]. V Indianapolis jsme utrpěli debakl s pneumatikami, byla to však odlišná éra. Abych byl fér, nebyla to Bernieho chyba. Řídící orgán dostatečně nezareagoval na kritický problém, který jsme tam měli, a já doufám a věřím, že už se to nikdy více nestane.

Skutečností je, že jsme v Severní Americe úspěšní nebyli. Severní Amerika nás nepotřebuje, proto bychom měli přijmout to, že tam musíme jet a být úspěšní, ať už to bude tam [v Austinu] či v New Jersey - chceme tam uspět," dodává Whitmarsh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy