Patrick Head odchází z F1

Head, Patrick | foto: Williams F1 Team

Stálice Williamsu Patrick Head se rozhodla ukončit se závěrem roku ukončit své působení ve Formuli 1.

Head svou F1 kariéru v Grove, kde pracoval při založení Williamsu v roce 1977, ukončí, když na konci roku přejde z pozice ředitele vývoje na novou pozici v oddělení hybridních technologií.

Jeho rozhodnutí po velmi špatném roku a následné restrukturalizaci technického týmu znamená, že již nebude s týmem jezdit na závody F1.

Ačkoliv se spekulovalo o jeho odchodu do důchodu, 65letý odborník zůstane ve společnosti, avšak mimo odpovědností souvisejících s F1.

"Určitě se nejedná o důchod, ale již nebudu přímo spojen s F1 programem Williamsu příští rok," potvrzuje Head. "Budu dělat nějakou práci pro Williams Hybrid Power, což může znít trochu suše a hloupě, ale ve skutečnosti se jedná o zajímavý hi-tech obor."

Lituje, že jeho rozhodnutí opustit F1 přichází po neúspěšné sezóně, v níž Williams nasbíral pouhých pět bodů - nejméně z bodujících týmů: "Rozhodně jsem neměl ambici ukončit své působení v F1 po takové sezóně, která je právě za námi."


Letošní vůz FW33 se Williamsu moc nepovedl, lituje F1 opouštějící Patrick Head
(foto: AT&T Williams)

"Když se však podívám na to, čím konkrétně bych mohl pomoci Mikovi Coughlanovi, Markovi Gillanovi a Jasonovi Somervillovi, došel jsem k závěru, že to není dost, aby to ospravedlnilo mé setrvání. Není to pro mě zajímavé, není to dobré pro společnost. Rozhodl jsem se pro nyní pro změnu svého zaměření," dodává Head.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy