Grosjean: Minulý rok jsem chtěl se závoděním skončit

Grosjean, Romain | foto: Renault Sport F1

Romain Grosjean přiznal, že po svém odchodu z Formule 1 začal vážně přemýšlet o ukončení kariéry závodního pilota. Po vítězství v letošním šampionátu je vše rázem jinak a příští rok se v F1 díky Renaultu možná znovu objeví místo zraněného Roberta Kubici.

První příležitost mu stáj Lotus Renault GP poskytla minulý týden, když v Abú Zabí nastoupil do prvního tréninku. Nyní je pětadvacetiletý pilot blízko uzavření závodního kontraktu na příští rok, jelikož tým čeká na Kubicovo plné uzdravení.

Nyní pro Autosport přiznává, že po odchodu z F1 v roce 2009 a tápání při hledání místa pro další rok, vážně zvažoval ukončení aktivní závodní kariéry: "Na počátku roku 2010 jsem přemýšlel o tom, že se závoděním skončím. Po dvou týdnech jsem si to ale rozmyslel a řekl si: 'Ne, tohle je to, co chci dělat.'"

"Podíval jsem se na první velkou cenu v tom roce a věděl jsem, že musím být zpět. Vždy jsem věřil, že bych mohl. Kdybyste si na to vsadili, vyhráli byste spoustu peněz," usmívá se švýcarský rodák s dvojím občanstvím.


Grosjean vyráží z boxů v Abú Zabí (foto: Lotus Renault GP)

Přes série GT1, Auto GP s uprostřed minulého roku Grosjean vrátil do GP2, kde získal titul mistra světa: "Postupoval jsem krok za krokem a řádně jsem to ziskem titulu v GP2 i v sérii Asia. Konec roku 2009 a začátek 2010 by náročný, ale to vás posílí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy