Bude u Williamsu jezdit další Němec?

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Adrian Sutil by se od roku 2012 mohl stát šestým Němcem, který bude hájit barvy Williamsu - Gerhard Berger by doporučil aktuálnímu pilotovi Force India změnu vzduchu.

Až na Michaela Schumachera a Sebastiana Vettela měl v podslední době většinu německých pilotů ve svém týmu na nějakou dobu Frank Williams. Od roku 1997 jich bylo již pět a šestý momentálně klepe na dveře v Grove, tedy podle aktuálních zvěstí.

"Je to tak, že Německo v této éře produkuje nejlepší jezdce F1. Jsou samozřejmě rychlí, ale také extrémně cool a své myšlení a chování mají dopředu promyšlené," řekl Frank Williams pro Auto Bild motorsport. Jsou to atributy, které sedí také na Adriana Sutila? U Force India by v příští sezoně měli jezdit Nico Hülkenberg a Paul di Resta. Nicméně Grove je stále v kurzu.

Čekají Sutila u Force India poslední závody?

Sám Sutil už u Williamsu na pohovoru byl. "Vím, co dokážu," řekl v Indii bezstarostně ohledně toho, co ho v F1 čeká. "Cítím se nejistě, více nemůžu prozdradit." Po Heinz-Haraldu Frentzenovi (1997-1998), Ralfu Schumacherovi (1999-2004), Nicku Heidfeldovi (2005), Nicu Rosbergovi (2006-2009) a Nicu Hülkenbergovi (2010) by tak byl již šestým Němcem u Williamsu.

Někteří lidé jsou navíc názoru, že by mu změna vzduchu prospěla, i když Force India je aktuálně silnějším týmem než Williams. Gerhard Berger pro Auto Bild motorsport říká: "Pro Sutila nastal čas, aby udělal další krok v jeho kariéře. Vždy byl rychlý, ale teď jezdí také konstantně bez chyb." Mohl by tak týmu díky svým zkušenostem pomoci z krize.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy