Míří Rosberg do Ferrari?

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Ve Ferrari již delší dobu převládá nespokojenost s výkony Felipeho Massy. Není proto moc překvapivé, že se začalo spekulovat o jeho výměně za jiného jezdce. Tyto spekulace nyní přiživila skutečnost, že Nico Rosberg navštívil Maranello.

Ačkoliv se zdálo, že Nico Rosberg prodlouží smlouvu s týmem Mercedes, kde má smlouvu i pro příští rok, Norbert Haug naznačil, že "trh je otevřený". Samotný Rosberg si následně postěžoval na interní zvýhodňování Michaela Schumachera, který v několika posledních závodech předvedl dobré výkony. 

Informace o jeho návštěvě v Maranellu jako první přinesl německý deník Express, který citoval nejmenovanou osobu, údajně blízkou Rosbergovi: "Nico byl v týdnu před Velkou cenou Indie v Maranellu. Ferrari ho chce." O spolupráci Němce s týmem Ferrari se původně počítalo až od sezóny 2013, nyní se ale zdá, že k ní dojde už v příštím roce. Této spekulaci nahrávají zejména slova Rosberga, který na otázku, zda v příštím roce zůstane v Mercedesu, reagoval: "Nechci se k tomu vyjádřit." 

Zdálo se, že Rosberg podepsal s Mercedesem tříletou smlouvu platnou i pro rok 2012, ale je možné, že se jedná o dvouletou smlouvu s roční opcí, popř. smlouvu s klauzulí, která umožňuje předčasnou výpověď smlouvy v případě nedostatečně výkonného vozu. Ať už je to jakkoliv, zdá se, že Massovo účinkování v týmu Ferrari spěje ke svému konci. To ostatně naznačil i Eddie Jordan, který se ve svých předpovědích obyčejně nemýlí. 

Podle deníku Express má za odchod brazilského pilota intenzivně lobovat Luca di Montezemolo, prezident Ferrari. Ten ale v květnu pro CNN tvrdil, že Massa má platnou smlouvu i pro příští rok a o jeho setrvání v týmu není možné pochybovat. Totéž pak zopakoval i v červenci, kdy tvrdil: "Piloty Ferrari budou i v příští sezóně Alonso a Massa." 

Od té doby ale Ferrari ohledně svých pilotů mlčí a brazilský pilot stále výrazněji zaostává za výkony svého týmového kolegy. Felipe Massa nevyhrál závod od Velké ceny Brazílie 2008 a v letošní sezóně se nedokázal dostat na pódium. V jeho prospěch nesvědčí ani fakt, že interní bodový souboj s preferovaným týmovým kolegou, Fernandem Alonsem, prohrává letos v kvalifikacích 4:13 a na body v šampionátu 98:227. Bude tedy jistě zajímavé sledovat, kdo se stane vedle Alonsa druhým pilotem, který v příštím roce usedne za volant rudých vozů z Maranella. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 45 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy