Massa: Obrubník proti zkracování osmé zatáčky je příliš veliký

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa zaznamenal v dnešní kvalifikaci na VC Indie nehodu, když v nájezdu do zatáčky číslo 8 najel se svým Ferrari na vyvýšený okraj obrubníku, který má jezdcům zabraňovat ve zkracování, tzv. katování zatáčky, což zlomilo zavěšení jeho pravého předního kola. Podle Brazilce je tento obrubník až moc vysoký. Ještě před nehodou ale stačil Felipe zajet čas, který mu zajistil 6 příčku na startu do zítřejší Velké ceny Indie.

"To, co se stalo v mém posledním měřeném kole, byla opravdu škoda. Dnes jsme měli potenciál zajet dobrý výsledek. To dokázal čas Fernanda a i skutečnost, že můj 6. cas byl zajet i s nepovedeným posledním sektorem," lituje zlomeného zavěšení Felipe Massa.

"Najížděl jsem do zatáčky číslo 8, když jsem zavěšením trefil vystouplý oranžový obrubník. Ten náraz zlomil zavěšení. Podle mě je ten obrubník až moc vysoký. Je to velice rychlá zatáčka - najíždí se do ní kolem 215 km/h - a podle mě by tam obrubník mohl být vyřešen jinak."

"Tohle jsou detaily, které je zapotřebí vylepšit pro příští rok. Opět musím zopakovat, že jsem zklamaný, protože auto během celého víkendu bylo skvělé. Teď jsem ztratil jednu novou sadu měkkých gum a rozbil si auto."

Felipe na okruhu v Dillí (foto: Scuderia Ferrari)

"Navíc jsem si poškodil přední křídlo. Jednalo se o nový typ, který má autu dodat nějakou rychlost. Zítra bude těžké předjíždět, mimo ideální stopu je trať velmi špinavá. I tak si ale myslím, že uvidíme docela dost předjížděcích manévrů," zakončil Brazilec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 29 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy