New Jersey potvrzuje desetiletou smlouvu na závody F1, okruh navrhuje Tilke

gp usa | foto: wallpaperweb.org

Jak jsme vás již informovali, na americké půdě se připravuje druhý závod kromě texaského Austinu. Představitelé New Jersey dnes večer na tiskové konferenci potvrdili, že s Berniem Ecclestonem uzavřeli desetiletou smlouvu na pořádání závodů.

Ten bude znám jako Velká cena Ameriky a v New Jersey se pojede poprvé v červnu 2013. Okruh bude měřit 5,15 km a jeho vybudování dostal na starost známý architekt Hermann Tilke (o jeho přípravách jste se u nás mj. mohli dočíst již v březnu - viz odkaz).

Má obsahovat zajímavá převýšení a rozprostírat se podél řeky Hudson kolem přístavu Port Imperial v městských částech West New York a Weehawken, kde má sídlo společnost UBS sponzorující Formuli 1.

"New Jersey a Texas od sebe dělí téměř 3 200 km, nabízejí fanouškům zcela odlišné zážitky určené nejen ke zviditelnění toho sportu v této zemi, ale také ke zvýšení globální přitažlivosti a americké podpory těmto podnikům světové třídy.

Tyto dva regiony se stanou úžasně perspektivními místy pro světově nejpokročilejší formu závodění," komentuje v Austinu představitel texaského závodu Tavo Hellmund, jenž podporuje svého kolegu Lea Hinderyho, který má na starosti přípravy v New Jersey.


Mapka připravovaného okruhu v New Jersey (klikněte pro zobrazení detailního plánu)

Podepsání desetileté smlouvy avizoval Bernie Ecclestone již minulý týden. Příprav, výstavba ani poplatky FOM za možnost pořádat závody nebudou hrazeny z peněz daňových poplatníků, což je citlivým tématem v Austinu.

Promotérem závodu bude Howard Augustine Wheeler, který má bohaté zkušenosti z NASCAR. K velké ceně v New Jersey uvádí: "Jedná se o nejlepší projekt, který jsem viděl od doby mého působení v závodním byznysu."


Zvýrazněné převýšení trati, pojede se ve směru hodinových ručiček

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy