Psycholog Barrichello radí: Hamilton si musí věřit a ignorovat kritiku

McLaren | foto: McLaren

Rubens Barrichello se rozhodl Lewisovi Hamiltonovi poradit, jak se dostat z krize, kterou v posledních měsících prožívá: má si více věřit a ignorovat kritiku, která se na něj snáší.

Brazilský veterán, který má v F1 za sebou již 18 sezón, uvedl: "Důležitý je den, kdy pochopíte, že se můžete spoléhat pouze sami na sebe. Nezáleží na tom, co říkají ostatní. Potřebujete se 100% držet svých názorů, zbytek můžete pustit z hlavy."

"Existuje spousta názorů a jste kritizováni, vy se s tím však musíte vyrovnat a přestat číst a dozvídat se to, co si myslí ostatní. Nejdůležitější věcí je mít dobré srdce, být dobrým člověkem a chovat se tak, jak vás v rodině vychovali. A k tomu zbytku: každý zažije špatné i dobré chvíle," pokračuje Barrichello.

Hamiltonovy problémy podle něj souvisejí s tím, že je dobrým a hodně sledovaným pilotem, což situace zhoršuje: "Já jsem se s tím nikdy nesetkal, protože jsem na to měl vždy to své původní vysvětlení. Lewis je tak trochu pod drobnohledem, proto o něm lidé říkají spoustu věcí. A když se toho tolik namluví, pomalu začínáte věřit tomu, že mají pravdu. Já jsem ale jen pozorovatel - on je tím, který si musí věřit."


Lewis Hamilton (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy