Zastávka v boxech za dvě sekundy? Jde to, tvrdí Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Týmy již letos několikrát zvládli výměnu pneumatik během závodu pod tři sekundy. Podle Red Bullu to však lze zvládnout ještě rychleji.

Podle manažera Red Bullu Jonathana Wheatleyho jsou mechanici jeho týmu schopni zvládnout výměnu všech čtyř kol do dvou sekund. Přesto ale nemůžeme počítat, že bychom se s tím během závodu začali pravidelně setkávat.

"Pokud byste poskládali nejlepší časy, kterých kluci v každém rohu auta během sezóny dosáhli, pak je výměna pneumatik do dvou sekund možná a stačí, když vůz přitom stojí jen 2,5 sec. To však vyžaduje, aby spousta lidí měla ve stejný okamžik velmi, velmi dobrý den," popisuje Wheatley pro F1 Racing.

Red Bull není jediným týmem, který to byl schopen zvládnout, jak víte dle našich přehledů (poslední ze Suzuky najdete zde). Během posledních závodů v boxech vládli mechanici Mercedesu.

"Myslím si, že Mercedes má momentálně nejrychlejší zastávky. Nepřipisoval bych to žádnému zvláštnímu hledisku, ale myslím si, že jejich systém zajišťovací matice kola [matka je předem uchycena k ráfku] poskytuje ohromné množství výhod pro výkony v boxech. Je to něco, na co se moc chceme podívat," pokračuje manažer Red Bullu.


Mechanici Red Bullu patří letos k nejrychlejším (foto: Red Bull Racing)

Mechanici Red Bullu patří mezi špičku a po celou sezónu patří v boxech k těm nejrychlejším. Podle Wheatleyho za tím stojí tvrdý trénink a také inovace, s nimiž přišla pracovní skupina lidí v boxech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy