Ferrari do Suzuky nepřivezlo žádná vylepšení, Alonso to vidí maximálně na pódium

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso si po prvních dvou trénincích v Suzuce věří maximálně na pódium, ve vítězství Ferrari nedoufá.

"Naším cílem je v posledních závodech bojovat o pódium. Víme však, že Red Bull bude velmi silný, což je u nich v sobotu normální. Na tomto typu okruhu je pro ně normálním výsledkem první a druhé místo, takže musíme bojovat s McLarenem o to třetí," popisuje Alonso.

"V kvalifikacích můžete vždy něco získat a jsem si jistý, že se o to zrychlení pokusí všichni piloti, i když je Suzuka tratí, kde končíte mimo trať, když se dostanete byť jen trochu nad limit. Musíte proto být vyrovnaní. V mém případě jsem si ale jistý, že zítra najdu ještě několik desetin, obzvlášť v prvním sektoru.

Když projíždíte esíčky, myslíte si, že je v příštím kole můžete projet ještě rychleji, ale s těmito pneumatikami už nebude žádné příští kolo - [v kvalifikaci] máte pouze jednu šanci, takže si jsem jistý, že zítra se nám v Q3 podaří perfektní kolo," věří pilot Ferrari.


Žádne novinky na voze 150° Italia, Ferrari se již plně soustředí na rok 2012

Protože Scuderia do Suzuky nepřivezla už žádné novinky, soustředila se dnes na práci s pneumatikami. V závodě očekává větší množství zastávek.

"Na voze nebyly žádné nové díly, takže jsme se snažili soustředit se na pneumatiky: během kratších jízd jsme zjišťovali výkonnost a při dlouhých jízdách s různými pneumatikami na obou vozech jsme se také pokoušeli zjistit, jak jsme na tom s výkonností.

Došli jsme k několika dobrým závěrům, ale je pravdou, že degradace se zde zdá být docela důležitá, což jsme vzhledem k charakteru trati věděli, takže očekávám, že se v závodě budeme muset dobře starat o pneumatiky, počet zastávek bude celkem vysoký," dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy