McLaren je s Hamiltonovým agresivním stylem spokojen, rád by ale viděl méně chyb

McLaren | foto: McLaren

Technický ředitel McLarenu Paddy Lowe uvádí, že si tým nepřeje, aby Lewis Hamilton měnil svůj přístup k závodění, ačkoliv připustil, že by u něj rád viděl méně chyb.

"Samozřejmě, že se dopustil chyb, dělají je všichni piloti. Přejeme si zároveň, aby jich Lewis dělal méně, ale nechceme, aby přestal jezdit tím svým způsobem," popisuje Lowe v dnešním telekonferenčním rozhovoru s novináři.

"Myslím si, že je nejzábavnějším pilotem ze všech. Je velmi, velmi rychlý, velmi dobře na to tlačí po celý závod, i když nestartuje zepředu - díky tomu jich 16 už vyhrál a k tomu jeden titul. Nechceme, aby ten duch vymizel.

Ten z něj činí toho, kým je, pilota, který všechny baví. Samozřejmě bude přemýšlet o tom, jak méně chybovat, ale osobně si myslím, že se jednalo pouze o místní odchylku," pokračuje technický ředitel McLarenu.

Krom Hamiltona ale občas během letošní sezóny chyboval i jeho tým, který mu neposkytl od počátku dostatečně silné auto: "Je s tím spojeno několik faktů. První věci je, že jsme mu neposkytli auto, které by bylo dostatečně rychlé, obzvlášť v kvalifikacích. Sebastian [Vettel] odvedl fantastickou práci při všech těch svých kvalifikačních vítězstvích a my jsme se hodně snažili, ale žel jsme s ním nebyli schopni soupeřit."


Lewis Hamilton ve Spa (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

"To znamená, že i když jsme v závodě byli nejrychlejší, často rychlejší než Red Bully, bylo obtížné to prokázat a těžit z toho, protože jsme nestartovali zepředu. A jednodušeji se vyhnete problémům, když startujete zpředu, což je také významným faktorem.

Nemyslím si ale, že bychom měli nějak ubírat na významu toho, co Red Bull a obzvlášť Sebastian dosáhl. Jejich mechanická a provozní spolehlivost společně s ježděním bez incidentů jsou ve skutečnosti výjimečné," dodává Lowe.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy