Haug: Vettelova dominance F1 neškodí

Haug, Norbert | foto: Daimler AG

Šéf sportovního oddělení Mercedesu, Norbert Haug, odmítá, že by dosavadní dominance Sebastiana Vettela a Red Bullu dělala z letošní sezony nudnou podívanou.

Sebastian Vettel v letošní sezoně vyhrál 9 závodů a v příští Velké ceně, která se jede v Japonsku, se velmi pravděpodobně stane mistrem světa. Čtyři závody před koncem letošní sezony. Ani to však podle Norberta Hauga nezpůsobilo nudný průběh letošní sezony. 

"Nemyslím si, že by byla sezona nudná. Naopak, podle mě jde o jeden z nejzajímavějších šampionátů v celé historii. A já už se v motorsportu nějakou dobu pohybuji," říká Haug.

"Pirelli odvádí skvělou práci, systém DRS odvádí dobrou práci, bylo zde mnoho překvapení. Například Jenson Button v Kanadě, byl poslední, ale vyhrál a zajížděl kola o dvě vteřiny rychlejší než všichni ostatní. Tolik překvapivých momentů nepředpokládal v letošní sezoně nikdo. Dokonce ani experti."

"Nikdo nemůže být nejlepší navěky," říká Norbert Haug

A jaký je Haugův názor na Sebastiana Vettela? Právě tento 24 letý Němec s přehledem vede letošní šampionát a pravděpodobně obhájí svůj loňský titul mistra světa.

"Sebastian je velmi speciální pilot. Je velmi talentovaný. Hodně se toho už naučil, je soustředěný, inteligentní, současně i velmi příjemný. V letošní sezoně před ním musíme všichni smeknout klobouky. Opravdu si zaslouží každý bod, který letos získal."

Žádná dominance však netrvá věčně a Haug to velmi dobře ví: "V minulosti dominoval McLaren, pak Williams, samozřejmě i Ferrari a nyní je nejlepší Red Bull. Sebastian i Mark odvádějí skvělou práci. Jak ale vyplývá z minulosti, nikdo nemůže být nejlepší navěky."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy