Kimi Räikkönen havaroval na přejezdu k RZ

Räikkönen - Alonso | foto: Scuderia Ferrari

Bývalý šampión Formule 1, Kimi Räikkönen, dnes odstartoval do další soutěže v seriálu MS v automobilových soutěžích, Rally de France. Jenže ta pro něj měla krátké trvání.

Zajímavá událost se stala ještě před startem RZ3, bývalý světový šampión F1, Kimi Räikkönen, naboural se svým Citroën DS3 WRC na přejezdu rychlostí zkoušce zezadu do Solbergovy Fiesty. Privátně nasazený Citroën skončil v příkopě asi kilometr od startu rychlostní zkoušky se zlomeným zadním zavěšením.

"Jel jsem pouze přímo po rovné cestě. Nevlnil jsem se zleva doprava, abych zahřál pneumatiky, nic takového, jen jsem jel. Cítil jsem náraz zezadu do auta, ale byl lehký, žádná velká rána. Když jsem se podíval do zpětného zrcátka, Raikkonen letěl do příkopu. Nevím, co se stalo," uvedl Henning Solberg, do jehož vozu Kimi zezadu naboural.

"Bylo to opravdu divné. Akorát jsem si zapínal pásy na startu rychlostní zkoušky, když do nás zezadu vrazil. Myslím, že asi na zlomek vteřiny nedával pozor nebo něco podobného," komentovala Finovu nehodu Solbergova navigátorka Ilka Minor.

Kimi nebyl schopen vytáhnout svůj Citroen z příkopu, a proto na místě odstoupil. Jedná se pro něj o další problémovou soutěž poté, co se z finančních a logistických důvodů nezúčastnil Rally v Austrálii, což vyústilo v pokutu a vyloučení jeho týmu z MS pro rok 2011 (informovali jsme Vás zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy