Button by Velkou cenu Singapuru zkrátil, je příliš náročná

McLaren | foto: McLaren

Velká cena Singapuru je podle Jensona Buttona příliš náročnou, proto by uvítal její zkrácení.

Na piloty v neděli čeká 61 kol a celkem 309,316 km. Na pomalém okruhu Marina Bay se doba závodu pohybuje těsně pod 2 hod - minulý rok vyhrál Fernando Alonso za 1 hod 57 min a 52 sec. Velké množství zatáček, jízda brzda-plyn za vysokých teplot a vlhkostí z této velké ceny činí opravdu náročný maraton, který si vybírá svou daň.

"Je to velmi těžký závod, protože je dlouhý, nejdelší v kalendáře, normálně trvá kolem dvou hodin. Duševně hodně vyčerpává, protože je pomalý, podobně jako Monako. Bariéry jsou také velmi blízko trati, která je hodně hrbolatá, jezdí se za tmy, takže je to pro piloty velmi náročné. Je pro nás velmi, velmi těžkou. Po závodě jste rozdrceni na padrť," popisuje Button pro Sporting Life.


Chlazení v Singapuru (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

"Je to jeden z těch závodů, o kterém si myslíme, že je trochu moc dlouhý a že by měl být zkrácen. Fyzicky děláme, co můžeme, ale hrboly na okruhu nedokážete natrénovat, takže je to pro nás těžké. Před ním v horkém podnebí hodně pracuji. Letos jsem byl v Japonsku, kde je momentálně velmi vlhko, což je skvělé, pro Singapur perfektní," dodává pilot McLarenu.

Jediný závod v kalendáři, který dostal povolení ke zkrácení, je zmiňovaná Velká cena Monaka, jež je vypsána na vzdálenost 260,52 km.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy