McLaren se v žádném případe nevzdává, chce vyhrávat

Button, Jenson | foto: Pirelli

McLaren chce do konce sezony získat co možná nejvíc vítězství. Slibuje si od toho, že se mu podaří získat cenné informace pro vůz na sezonu 2012.

Přestože již jsou jak titul konstruktérů tak i jezdců pro britskou stáj vzdáleny, nikdo nehodá v McLarenu odpočívat. "I v budoucnu podstoupíme riziko, zkrátka nejsme spokojeni dokud nevyhrávame," říká obchodní ředitel Jonathan Neale. "Musíme být dostatečně rychlí. Kolem McLarenu je stále dost silných konkurentů. Nemůžeme se ohlednou a říkat, co by bylo kdyby."

Aktuálně je Jenson Button a Lewis Hamilton 117 respektive 126 bodů za průběžně vedoucím mužem sezony, Sebem Vettelem, který se již v Singapuru může opět stát mistrem světa. I přes velký odstup chce McLaren aktuální auto nadále vyvíjet.

"Myslím, že jme do teď bez výčitků svědomí předvedli dobrý boj a do konce sezony s tím nechceme přestat. V žádném případě jsme nezkončili. Naopak, chceme mezi současností a sezonou 2012 vyhrát co možná nejvíce závodů," pokračuje Neale.

Do konce sezony zbývá ještě šest závodů, a tak má McLaren ještě šest šancí na vítězství. "Jsme zde proto, abychom vyhráli - a to jak závody, tak i MS." V příštím roce chce McLaren samozřejmě bojovat o vítězství od prvního závodu. "To je naše ambice."

Připouští tak, že není možné věnovat 100% zdrojů na vývoj aktuálního auta. Na to je sezona, která letos bude trvat až do konce listopadu, moc dlouhá. "Stále je možné z aktuálního auta dostat ještě více rychlosti, to nám může samozřejmě přinést nové poznatky do další sezony. Pravidla se až tak nezmění, takže toho budeme moci dost převzít z aktuálního auta."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy