Ecclestone chce vrátit Formuli 1 do Jižní Afriky a Mexika

Rosberg, Keke | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Komerční šéf F1 Bernie Ecclestone prozradil, že Jižní Afrika a Mexiko jsou dalšími body na seznamu jeho kýžených destinací, a věří, že se obě země do kalendáře F1 vrátí. Zprávu přinesl v pondělí server f1-live.

V této sezoně přibude do kalendáře premiérová Velká cena Indie, která se pojede v říjnu, příští rok se F1 vrací do USA, v roce 2014 se pojede v Rusku.

V Jižní Africe a Mexiku se závody F1 konaly ještě na začátku devadesátých let minulého století a Ecclestone by je do kalendáře moc rád vrátil. "Po Rusku bych tam rád viděl Jižní Afriku a Mexiko. Obě země už podnikají nějaké kroky," prohlásil Ecclestone a překvapivě, navzdory ekonomickým problémům země, dodal: "Také Řecko se pokouší dostat do F1, Němci by jim půjčili peníze."
 
Šéf F1 je přesvědčený o tom, že kalendář roku 2012 bude obsahovat dvacet závodů, protože dostal ujištění z Bahrajnu, že v dubnu Velkou cenu uspořádá. "Včera jsem mluvil s tamními organizátory a prý je všechno v pořádku. Doufám, že je to pravda, už kvůli nim, ne kvůli nám," dodal.

Letošní Velká cena Bahrajnu, která měla seriál v březnu otevírat, byla kvůli politické nestabilitě v zemi zrušena.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy