Pérez udělal při testech na Ferrari dojem (+ foto)

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Výkon Sergia Péreze při testech s vozem Ferrari inženýry z Maranella zaujal. V rámci výchovného programu pro mladé piloty (Ferrari Driver Academy) jezdil s vozem F60 ve Fioranu společně s Julesem Bianchim.

Pérez před svou první jízdou s monopostem Ferrari strávil dva dny na simulátoru. Na trati ujel 46 okruhů s nejlepším časem 1:00,650 min. Jules Bianchi, který již s vozem F60 zkušenosti má, absolvoval 70 kol, během nichž dosáhl (1:00,213 min) o 0,437 sec lepšího času než Mexičan.

"Dnes jsme pro Péreze a Bianchiho připravené odlišné programy. Sergio udělal dojem, přestože za volantem Ferrari seděl poprvé," popisuje Luca Baldisseri, který má na starosti akademii Ferrari pro mladé piloty.

"Prokázal se být agresivním a rychlým od samotného počátku a velmi rychle si na auto zvyknul. Je na svůj věk velmi vyspělý, prokázal pochopení, který jde nad rámec času, jež strávil jízdou s formulemi.

U Bianchiho, který je u nás od loňského roku, jsme použili vůz vybavený speciálními senzory pro studium korelace mezi autem na dráze a simulátorem. Ujel hodně kol, které bych nazval "jednorázovými," protože jejich cílem bylo získat data," dodal Baldisseri.


Bianchi (vlevo) s Pérezem naslouchají závěrům z analýzy dat (foto: Scuderia Ferrari)

Pérez si jízdu v rudém monopostu užil: "Byl to pro mě opravdu speciální den. Chtěl bych poděkovat Ferrari za tuto šanci se zlepšit a něco se naučit, protože příležitosti k testování jsou během roku velmi omezené. Jízda s Ferrari byla mým snem a také důležitou pro mou kariéru, protože jsem se mohl učit a zažít odlišný přístup k práci s takovým týmem.

Myslím, že existuje prostor pro to, abych si vedl dobře tam, kde jsem - a to je mým současným cílem. Je těžké říci, jak se budou věci vyvíjet. Mým snem je stát se mistrem světa a bylo by hezké, kdyby k tomu došlo s týmem, jako je tento. Hodně si odnáším z času stráveného v Jezdecké akademii Ferrari. Práce na simulátoru, schůzky s inženýry a všechny tyto věci mi ve zbytku sezóny a obecně i v budoucnosti pomohou," řekl Pérez.

 

Jak to Pérezovi v rudém monopostu a rudé kombinéze slušelo, o tom se můžete přesvědčit z fotografií pod článkem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy