Virgin v úterý testoval aerodynamiku ve Vairanu

virgin | foto: Manor Racing

Stáj Marussia Virgin Racing po rozchodu s Nickem Wirthem, který prosazoval vývoj vozů pouze pomocí CFD simulací, včera provedla již svůj třetí test aerodynamiky na rovince ve Vairanu.

Za volantem dala poprvé příležitost Robertovi Wickensovi ze svého Programu pro mladé piloty, aby mohl získat zkušenosti s monopostem Formule 1. Současný lídr série Formula Renault 3.5 působí rovněž jako záložní pilot Virginu.

Stáj po nasazení nového aerodynamického balíku v Monze zamířila rovnou do Vairana, kde pokračovala v poznávání a optimalizaci nových dílů, protože na Monze kvůli charakteru okruhu nebyla příležitost otestovat specifikaci pro vysoký přítlak a dokončit práce na korelaci dat.

Wickens po rovince najezdil s vozem MVR-02 210 km. Virgin byl s testem spokojený: "Nasbírali jsme spoustu dat pro další vývoj balíku," uvádí na svém webu.

Podle šéfa závodního týmu Johna Bootha ale den nezačal nejlépe: "Kvůli problémům s motorem se jednalo o pomalý začátek, ale technici Cosworthu, kteří pracovali s týmem, odvedli dobrou práci při co nejrychlejším řešení problému. Potom už vše probíhalo podle plánu a my jsme byli schopni nasbírat pro analýzy obrovské množství dat."


Robert Wickens (foto: Marussia Virgin Racing)

"Robert také odvedl při své debutu v testování F1 skvělou práci. Ve voze MVR-02 seděl poprvé a velmi rychle se přizpůsobil řízení a volantu. Pro něj to byla velmi pozitivní zkušenost, kterou velmi dobře zvládl," pochvaloval si Booth.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy