Montezemolo o třetích vozech, nedostatku testování a aerodynamice

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo se osobně zúčastnil domácí Velké ceny Itálie v Monze, kde Fernando Alonso vybojoval alespoň bronz.

"Je mi potěšení být zde, ještě jsem letos žádnou velkou cenu nenavštívil, Monzu však rozhodně nemůžu vynechat," řekl včera Montezemolo.

"Nejsme tam, kde bychom chtěli být," připustil před závodem a znovu se připomněl nápadem s nasazením třetího vozu. "Stále věřím, že to je dobrý nápad, jako tomu bylo v minulosti, tak by to bylo i dnes - pokud by velké týmy mohly dát auto menším týmům. Rozhodně by se tím zvýšila konkurence a poskytlo by to rovněž příležitost mladým pilotům, protože by se tím určitě šetřily náklady."

"Současná Formule 1 je stále až příliš závislá na aerodynamice a odříznutí testování během sezóny klade až moc velký důraz na simulační práce. Uprostřed poslední dekády se rozhodně testovalo příliš, nyní jsme se však vydali úplně opačným směrem," pokračoval prezident Ferrari, podle něhož F1 důležitá v přenosu technologií do silničního provozu, jako příklad uvedl KERS.


Prezident Ferrari Luca di Montezemolo (vlevo) se šéfem závodního týmu Stefanem Domenicalim
(foto: Scuderia Ferrari)

K případným dalším změnám uvnitř týmu, který v nedávné době opustili Aldo Costa či Chris Dyer, Montezemolo uvedl: "Jak víte, dlouhodobě podporuji myšlenku dynamické stability, což znamená, že i když můžete neustále měnit některé pěšáky, to hlavní je zajištěno a funguje velmi dobře."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy