Názory pilotů: Jezdí Hamilton příliš agresivně?

McLaren | foto: McLaren

Na včerejší tiskové konferenci, které se zúčastnili také Mark Webber, Fernando Alonso, Felipe Massa a Kamuj Kobajaši, padl dotaz na jízdní styl Lewise Hamiltona. Co si o něm zúčastnění myslí?

Brit se dostal v Belgii opět do centra pozornosti, když kolidoval s Kamujem Kobajašim. Letos to nebyl jediný incident: v Kanadě došlo ke kontaktu s jeho týmovým kolegou Jensonem Buttonem, v Maďarsku dostal smyk a nebezpečně se otáčel.

Hamilton včera novinářům řekl, že jeho styl není agresivní, pouze mu chybí trochu štěstí. Ne za všechny incidenty může: například v Monaku incidenty s Massou či Maldonadem nebyly pouze jeho chybami, v Belgii byl po kvalifikaci také potrestán za kontakt s Maldonadem, byť si Venezuelan zasloužil mnohem tvrdší trest.

"Snažím se znovu získávat dobré výsledky, abych tak mohl zastavit psaní negativních příběhů o mě," říká Hamilton. "Bylo by dobré, abych vám poskytl důvody pro to, abyste o mě mohli napsat něco dobrého."

"Mám dvě či tři odstoupení ze závodů, podobně jako ostatní, ale cítím, že závody byly mnohem horší. Monako bylo slabé, ale to nebyla pouze má chyba, když tam během závodu došlo k incidentům.

Myslím si, že jsem momentálně snadným cílem, protože jsem stále v potížích, takže doufám, že se mi v určitou dobu podaří uniknout hlavní pozornosti a dostat se do dobrého světla, lidé pak budou moci hovořit pouze o dobrých věcech," přeje si Hamilton.


Lewis Hamilton (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Jak jeho letošní jízdní styl hodnotí soupeři? Je Hamilton příliš agresivní?

Mark Webber: Ne, není tak agersivní, je OK. Měl to jen v několika posledních závodech těžké.
Fernando Alonso: Dobrý.
Felipe Massa: OK.
Kamuj Kobajaši: Také si myslím, že je OK. Podle mě musíte být agresivní, když závodíte.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy