Lauda: Hamilton by se měl učit od Buttona

McLaren | foto: McLaren

Rakouský trojnásobný mistr světa, Niki Lauda, je přesvědčený o tom, že jestli chce Lewis Hamilton vyhrát druhý titul mistra světa, musí následovat příkladu svého týmového kolegy.

Už dříve Lauda tvrdil, že mistrovi světa z roku 2008 chybí konzistentní výkony a rozumné chování během samotných závodů, což jsou prý vlastnosti, které naopak nechybí druhému jezdci McLarenu, Jensonu Buttonovi.

Lewis je obyčejně rychlejší než Jenson, ale v Belgii to byl Jenson, kdo dojel třetí, zatím co Lewis znova havaroval,“ zavzpomínal na Velkou cenu Belgie pro Sunday Express Lauda a dokončil myšlenku: „Nemůžete vyhrát titul, když máte tolik nehod. Podívejte se na Sebastiana Vettela. Nedělá žádné chyby a nehazarduje. A právě to je důvod, proč má druhý titul v řadě na dosah.

Letošní sezóna v podání Lewise Hamiltona je plná jezdeckých chyb, přičemž zatím poslední přišla během víkendu v belgickém Spa. Sám britský pilot přiznal, že zodpovědnost za kolizi s Kamujem Kobajašim nese on sám. Právě kvůli podobným chybám je Lewis Hamilton v průběžném pořadí jezdeckého šampionátu až pátý, se ztrátou tří bodů na svého týmového kolegu, zatím co Sebastian Vettel celkové pořadí šampionátu vede, a to s náskokem 92 bodů na druhého Marka Webbera. 

OK, můžeme diskutovat o tom, že má Sebastian rychlejší auto, ale podívejme se na Jensona a Lewise. Oni mají stejná auta a z pohledu celé sezony je na tom Jenson bodově lépe. Je to proto, že je pokaždé v cíli a pokaždé boduje. Je to velmi frustrující, protože podle mě je Lewis jedním z trojice nejlepších pilotů v F1. O tom není pochyb. Je to jednoduché – když nebodujete, nemůžete být mistrem světa,“  uzavřel svou úvahu Niki Lauda.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy