Red Bull má jezdce pro rok 2012 vyřešené: Webber zůstává

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Mark Webber bude závodit za Red Bull i příští rok. Tým potvrdil, že se s Australanem dohodl na roční prodloužení jeho smlouvy.

Webber, jenž dnes završí 35. rok svého života, v týmu působí od roku 2007. V podstatě za něj jezdil i v letech 2003 a 2004, kdy byl registrován pod jménem Jaguar. S Red Bullem stanul 25krát na pódiu, 9krát vyhrál kvalifikaci a 6krát velkou cenu.

Po spekulacích o neshodách uvnitř týmu a jeho odchodu dnes již máme jasno - Mark bude i příští rok závodit v modrých monopostech rakouské stáje po boku Sebastiana Vettela. Smlouva byla prodloužena v neděli během minulé Velké ceny Maďarska.

"Chci pokračovat v závodění na špici v F1, takže při rozhodování, zda zůstat v Red Bullu další rok, nebylo o čem přemýšlet. Má motivace získávat ty nejlepší možné výsledky pro sebe i pro tým je stále velmi vysoká," uvádí Webber.

"Během posledních pěti let jsme tvrdě pracovali a prokázali jsme, že dokážeme navrhnout a postavit konkurenceschopné auto, které může vyhrát šampionát. Těším se, až budu dostávat sebe i vůz na limit každý závodní víkend v roce 2012," dodává.


Mark Webber bude závodit za Red Bull i v sezóně 2012 (foto: Red Bull Racing)

Jeho šéf Christian Horner doplnil: "Když jsme si společně sedli a začali hovořit o roce 2012, bylo ihned patrné, že Mark i tým chtějí pokračovat v úspěšném vztahu. Proto souhlasit s ročním prodloužením kontraktu pro sezónu 2012 bylo snadné. Mark zná tým velmi dobře, je s námi od roku 2007 a jeho motivace, fyzická kondice a oddanost je tak vysoká, jako vždy.

Mark Webber a Sebastian Vettel tvoří velmi silnou dvojici, v níž jeden na druhého hodně tlačí. Jsme velmi spokojeni s tím, že se toto složení nezmění ani ve čtvrté sezóně."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy