Button: Nemám rád současné monoposty

McLaren | foto: McLaren

Pilot stáje McLaren, Jenson Button, vyjádřil své mínění na současné přetechnizované vozy, kde elektronické pomůcky nahrazují část jezdeckého umění.

Do konce letní pauzy schází ještě nějaký ten den, poté se motory rychlých vozu rozezvučí v Ardenách při příležitosti Velké ceny Belgie. V době svých dovolených si někteří piloti našli čas, aby sdělili své dojmy veřejnosti.

Jedním z nich je i Jenson Button, pilot týmu McLaren, který se zaobíral zajímavou úvahou o moderní formuli 1, o nadměrném požívání elektroniky, o výkonu a přítlaku současných monopostů.

„Neoceňuji současné vozy, protože je tam celá řada elektronických pomůcek. Líbilo by se mi mít ve voze silný motor – pokud by záleželo na mě, tak bych byl za návrat motorů V10 o výkonu 850 koní, což by bylo něco vzrušujícího. Jedná se však o pohled jednoho vášnivého pilota. Chápu, že musíme brát ohled na tlak, který na nás vyvíjejí ohledně přístupu k životnímu prostředí, takže si myslím, že formule 1 se v zavedení menších motorů ubírá správným směrem.“

 

Také na způsob zvýšení atraktivnosti závodů má Button jasnou představu: „Přál bych si méně aerodynamického a více mechanického přítlaku, a také bych přivítal návrat tankování během závodu. Bylo skvělé závodit se zastávkami, při kterých se doplňovalo palivo: sofistikované strategie zvyšovaly podívanou.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy