Rosberg: S mým autem by nevyhrával nikdo

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Jak dlouho to bude ještě Nicu Rosbergovi trvat, než bude moci se svým Mercedesem pomýšlet na vítězství? Co je slabou stránkou MGP W02?

Mercedesu se i v této sezoně zrovna nedaří. MGP W02 má moc krátký rozvor. Kdyby bylo auto postaveno jako Red Bull, tak by se jeho těžiště posunulo nahoru a ještě by se zvýšilo opotřebení pneumatik, které je achillovou patou vozu.

V Maďarsku pracovaly docela dobře vozy týmu Force India, které jsou za normálních okolností nejpomalejšími vozy, které pohání motory Mercedes. Nico Rosberg ví, že je s aktuálním autem bez šance na boj o vítězství. "Nikdo by s mým autem nevyhrával. Jsou zde tři týmu - Red Bull, McLaren a Ferrari, které jsou momentálně před všemi. Musím tedy počkat, až dostanu lepší auto. Později během této sezony nebo na začátku té příští budu moci o vítězství uvažovat," říká frustrovaně Nico pro El Pais.

Ohledně dominance tří týmů Rosberg míni následující: "Sedmé místo je pro mě vítězstvím." Ve kterých oblastech se tedy musí Mercedes zlepšit? "Ve všech. Všeobecně jde o aerodynamiku, mechanicky vzato musíme zredukovat váhu. Motor máme dobrý, ale foukaný difuzor, který je pro aerodynamiku velice důležitý, bychom také ještě mohli vylepšit. Pracujeme na tom," uzavřel syn mistra světa, Kekeho Rosberga.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy