Turecko se naděje na závod v roce 2012 nevzdává

GP Turecka | foto: Pirelli

Turecko by rádo pořádalo Grand Prix i v příštím roce. Mezi patřičnými lidmi by se mělo opět začít jednat.

Aktuální kalendář pro příští sezonu má 20 závodů, ale s Tureckem se v něm nepočítá. I přesto lidé z Turecka bojují za zachování VC. Příští rok by se mělo jet poprvé v americkém Austinu a kalendář může mít maximálně 20 závodů, takže pokud by se mělo jet  v Turecku, tak by musela nějaká země vypadnout. Momentálně drží Černého Petra nepřekvapivě Istanbul.

I přes zajímavou podívanou v minulých letech počty návštěvníků na okruhu klesaly. I přesto chtějí Turci o jejich šanci zabojovat. "Ve VC v roce 2012 doufáme, ale bude záležet na jednáních," říká Ferruh Gundogan, člen obchodní komory, pro Autosport.

V Turecku bývají zajímavé závody, obzvláště zatáčka č. 8 je všemi oblíbená...

"Konečný kalendář pro sezonu 2012 ještě nebyl zveřejněn. Ještě běží jednání mezi tureckým ministerstvem sportu a FOM. Je těžké říci, jestli Turecko již nepropáslo svoji možnost," pokračuje Gundogan. Aktuálně by se měla hledat cesta jak zvýšit atraktivitu F1 v zemi.

"Snažil jsem se jednat z vládou a přesvědčit je o nutnosti mít závod F1. Sport by měl být v blízkém kontaktu s ministerstvem školství. Oni se o F1 hodně zajímají. Momentálně diskutujeme o variantách, jak zvýšit komerční aktraktivitu F1 v zemi."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy