Navrhovaný kalendář na sezónu 2012 se nelíbí ani Chandhokovi

Startovní rošt | foto: Pirelli

Návrh kalendáře příští sezóny se příliš nezamlouvá týmům. Spokojený s ním není ani prezident indické federace pro motorsport Vicky Chandhok.

 

Formuli jedna čeká příští rok několik změn. Z rozpisu velkých cen vypadl závod v Turecku, přibyla Velká cena USA. Otvírák se vrátil do Austrálie, finále do Brazílie. Několik závodů se v kalendáři výrazně přesunulo. Rozpis ještě není oficiálně uzavřen a týmy vzášejí své námitky. Přidal se k nim také prezident indické federace pro motorsport Vicky Chandhok.

Týmům se nezdají zbytečné přesuny, které přeskládání kalendáře způsobí. Raději by viděly logičtější návaznost závodů, aby nemusely létat s veškerou výbavou kolem světa. Svou troškou do mlýna přispěl také Chandhok. Velká cena Indie se letos pojede poprvé a její datum je stanoveno na říjen. V příštím kalendáři se však posunula na duben. A to podle prezidenta federace není dobře.


Šéfové týmů nejsou s představeným kalendářem spokojení a požadují úpravy

"Nejsem s dubnem spokojený, protože bude horko. Pokud to bude v dubnu, pojedeme. Opravdu se ale domnívám, že ideální data pro Indii jsou v chladnějších obdobích. Možná březen nebo říjen, listopad, prosinec," citovala otce závodníka Karuna Chandhoka agentura Reuters

Prezident se také dušoval, že přeložení inspekční návštěvy Charlieho Whitinga ze začátku srpna na 1. září nesignalizuje žádné potíže. Jedná se podle něj pouze o logickou organizační změnu. "Jede na konci měsíce navštívit Koreu, na zpáteční cestě poletí přes Dillí. Takže se v Dillí zastaví, je to pro FIA logické. Datum inspekce je souhrou okolností, čistě proceduální," řekl Chandhok. 


Rozestavěný okruh v Novém Dillí, ilustrační fotografie

Prezident indické federace pro motorsport je přesvědčen, že Velká cena Indie bude velkolepá podívaná. "Byl jsem na každičké trati na světě. Tahle bude jedna z nejrychlejších. 1,2 kilometrů dlouhá rovinka a tři zatáčky, které teď byly přepracovány - splňují nové směrnice FIA pro usnadnění předjíždění. Podle mě to bude fantastické. Možností k předjíždění bude hodně," pochvaloval si Chandhok. 

Jeho slova budeme moci posoudit už brzy. První Velká cena Indie se pojede na okruhu Buddh International Circuit v Novém Dillí 30. října. 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy