Sutil: Spa a Monza budou našimi nejlepšími závody

Force India | foto: Sahara Force India

Adrian Sutil si myslí, že okruhy Spa a Monza, na kterých se pojedou VC Belgie a Itálie, budou vozu Force Indie vyhovovat nejlépe z celé letošní sezony.

V posledních závodech se Force India zlepšila, v Německu i Maďarsku získal tým body. Podle Adriana Sutila, jednoho z jezdců indického týmu, však to nejlepší nastane v následujících závodech ve Spa a Monze. Vůz VJM04 je totiž díky své aerodynamice rychlý především na rovinkách a oba jmenované okruhy jich obsahují hodně. 

Na otázku, zda je s momentální formou týmu spokojen, odpověděl Sutil: "Samozřejmě, je důležité, že jsme na tom tak dobře."

"S obtížným startem sezony jsme počítali, v zimě jsme na voze udělali pár změn, teď očekáváme lepší výsledky. Momentálně jsme na správné cestě. Okruhy Spa a Monza by nám měly vyhovovat, může to být jen lepší.

Dobrým znakem je, že máme větší přítlak, tím se zlepšila i celková stabilita vozu. To nám hodně pomůže ve Spa. Stále máme jedno z nejrychlejších aut na rovinkách. Pomáhá nám i DRS, takže už to opravdu může být jen lepší."


Force India je nyní na 7. místě v Poháru konstruktérů, devět bodů za Sauberem a čtyři body před Toro Rosso. Sutil však věří, že do konce sezony by mohli bojovat hlavně s Mercedesem, který je na čtvrté pozici v PK. 

"Je vždy těžké je (Mercedes) porazit, ale na Nürburgringu jsme ukázali, že to jde. Nesmíme ale zapomínat ani na Sauber.V závodech mívají dobrou formu. Startovní pole je celkem dobré a v následujících závodech se asi (z hlediska pořadí v poli) nebude nic měnit."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy