Velká cena New Jersey již v roce 2013?

FIA | foto: FIA

Vše nahrává skutečnosti, že bychom mohli od roku 2013 sledovat dvě velké ceny na území Spojených států. Dohoda mezi Berniem Ecclestonem a skupinou obchodníku z New Jersey je na dohled.

Před několika týdny Martin Whitmarsh uvedl, že cirkus F1 bude potřebovat dva závody ve Spojených státech, aby tak posílil svou image. Zatím jedinou jistotou na tomto poli je vstup Velké ceny USA na nově budovaném okruhu v Austinu ve státě Texas.

V dnešním vydání Wall Street Journal se můžeme dozvědět, že existuje velká naděje na dvě velké ceny v USA. Článek vychází z faktů, která se udála na společném jednání Bernieho Ecclestonea a správními organy New Jersey, které jsou dle jmenovaného média na stupni značné pokročilosti. Formule 1 by se tak mohla prohánět na břehu Hudson s atraktivním panoramatem sochy Svobody a Empire State Building.

Jednání se účastnili starostové West New York, New Jersey a Weehawken. Známý americký deník považuje dohodu téměř za uzavřenou. Bernie Ecclestone v daný moment nic nepotvrdil, ale zdá se, že záležitost bere velmi vážně, již proto, že celý podnik by byl plně financován skupinou místních investorů, což by zaručovalo závod bez nákladů na daňové poplatníky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy