Boullier: Heidfeld zklamal. Požár byla jeho vina

Renault | foto: Renault Sport F1

Nick Heidfeld čelí kritice z vlastních řad. Šéf týmu Renault není spokojen s jeho výkony a domnívá se, že požár vozu na Hungaroringu byla vina závodníka.

Eric Boullier se do Heidfelda pustil po Velké ceně Maďarska, ze které Němec odstoupil poté, co jeho vůz zachvátily plameny. Přestože oficiální vyjádření o příčinách spektakulárního požáru tým ještě nevydal a prozatím odbývá novináře teorií o příliš dlouhé zastávce v boxech (psali jsme o tom zde), šéf Renaultu byl konkrétnější. Motor podle něj „není navržen na tak dlouhé setrvání (během pit stopu) ve vysokých otáčkách“ – neboli jednalo se o chybu pilota, který motor po nestandardně dlouhou dobu zastávky v otáčkách držel.

Šéf Renaultu zašel ještě dál a otevřeně potvrdil, že dosavadní Heidfeldovy výkony nejsou zklamáním pouze pro jeho fanoušky. „Neobjevil v sobě to vůdcovství, které jsme chtěli Nepřevzal pod sebe tým. Teď se s výkony víc spoléháme na Vitalije, Nick se hodí spíše na vývoj vozu,“ řekl Boullier francouzskému serveru sports.fr.

 


Nick Heidfeld se zatím úspěchu z Velké ceny Malajsie nedokázal přiblížit, přesto neztrácí humor

Pod Nickem Heidfeldem se zřejmě kýve židle. Renault v něm nenašel plnohodnotného nástupce zraněného Roberta Kubici podle svých představ. Heidfeld se také nezdá být v týmu úplně ve své kůži, po slušném, byť nevyváženém začátku (třetí pozice v Malajsii, dvanáctá místa v Austrálii a Číně) přišlo těžší období. Kanadskou Velkou cenu nedokončil, ve Valencii a Británii dojel na konci první desítky, z posledních dvou závodů odstoupil. Potýká se s technickými potížemi, ale dostává se také poměrně často do kolizí s ostatními závodníky.

Důležité však je, že humor zatím neztratil. S novináři německého Bildu po Velké ceně Maďarska žertoval: „Nejsem popálený. Moje kombinéza byla černá už než jsem do auta nastoupil!“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy