Hülkenberg: Radši odejít z F1, než být jen testovacím pilotem

Hülkenberg, Nico | foto: Sahara Force India

Nico Hülkenberg na konci sezóny opustí formuli jedna, pokud nedostane nabídku na místo závodního jezdce. Testovacím pilotem už být nechce, to raději zkusí štěstí v jiné sérii.

Všechno, nebo nic. Tak vidí svou budoucnost třiadvacetiletý Nico Hülkenberg. Otevřeně prohlásil, že pokud nesežene na sezónu 2012 místo závodního jezdce, raději z formule jedna odejde. „Nechci celý víkend prosedět poblíž, na to závodění příliš miluji,“ svěřil Němec redaktorům televize Sky.

Mladý závodník o svých schopnostech přesvědčoval před dvěma lety v sérii GP2, kterou vyhrál. Loni přešel do královské disciplíny motosportu a závodil v barvách Williamsu po boku zkušeného Rubense Barrichella. Nepopiratelný talent na přelomu letošního roku  převážily peníze sponzorů Pastora Maldonada, který dostal Hülkenbergovo místo. „Hulk“, jak mu v paddocku přezdívají, si tak musel hledat místo jinde. Zakotvil u Force Indie, kde zastává pozici pátečního jezdce.


Hülkenbergovi se v první sezóně nevedlo špatně. Pětkrát porazil týmového kolegu, v bodování jezdců skončil čtvrnáctý. Na udržení místa ve Williasmu to ale nestačilo

Němec potvrdil, že Force India s ním je „spokojená“, ale majitel Vidžaj Mallya nehodlá o jezdecké sestavě rozhodovat dřív než „na konci roku“. Pokud by se pro něj nenašla závodnická sedačka, je rozhodnutý „porozhlédnout se po alternativách v jiných sériích“. Nemyslí si ale, že formuli jedna skutečně opustí.

„Upřímně teď nechci plýtvat časem na uvažování o téhle záležitosti, protože jsem si jistý, že tu zůstanu. Zeptejte se znovu za dva měsíce,“ uzavřel optimisticky mladík.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy