Button: DRS ohromně pomohlo, předjíždění se ale občas stává nudným

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button na včerejší tiskové konferenci v Maďarsku vyjádřil smíšené pocity z letošní technické novinky - nastavitelného zadního křídla pro snížení odporu na rovinkách (DRS). Systém pomohl k většímu počtu předjížděcích manévrů, ty se však staly nudné.

Co podle Buttona přispělo nejvíce ke zvýšení předjíždění v letošním roce? "Myslím, že pneumatiky hrají velkou roli, také KERS. Nesmíme na něj zapomínat, sehrává při předjíždění velkou roli. Máme ho samozřejmě všichni, ale záleží na tom, jak ho na okruhu používáte."

"DRS vedlo k několika nudným manévrům, ale myslím si k tomu ohromně pomohlo. To dobré v případě DRS převažuje nad tím špatným. Během posledního závodu to bylo velmi těžké předjíždět pomocí DRS, pro mě to bylo nemožné, ale usnadňovalo to manévry na konci kola," popisuje Button.

Jak pilot McLarenu celkově hodnotí změny, k nimž došlo v letošní sezóně? "Myslím, že změny, které jsme učinili, jsou skvělé, je třeba se podívat na minulé závody a všimnout si soubojů a předjížděcích manévrů. Letos více riskujeme, je to odlišná situace než dříve. Máme spoustu skvělého předjíždění a Formule 1 je parádní."


Ze včerejší tiskové konference na Hungaroringu (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy