Buttona v Maďarsku čeká 200. závod kariéry, doufá ve více štěstí

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button pojede o víkendu v Maďarsku svou 200. velkou cenu. Doufá, že tentokrát bude mít více štěstí poté, co v předchozích dvou závodech nedojel, aniž by se on sám dopustil nějaké chyby.

Ve Velké Británii pokazili mechanici zastávku a Jenson musel svůj vůz na výjezdu z boxů s uvolněným kolem odstavit, v Německu musel odstoupit kvůli závadě hydrauliky.

"Po předčasném konci mého závodu na Nürburgringu doufám, že na Hungaroringu budu mít více štěstí. Vůz MP4-26 byl v Monaku před několika měsíci velmi konkurenceschopný a doufám, že to o nadcházejícím víkendu bude podobné, protože Hungaroring obsahuje mnoho podobných výkonnostních kritérií," říká Button v prohlášení týmu.

V Maďarsku se McLarenu obvykle dařilo: získal zde již devět vítězství, nejvíce ze všech týmů. Button si však uvědomuje, že vysoké teploty by mohly způsobovat problémy (pokud se nevyplní předpověď meteorologů a nezaprší).


Diváci zdraví Jensona Buttona (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

"Vysoké teploty tento závod činí pro piloty jedním z nejnáročnějších během roku. Teploty v kokpitu pravidelně překračují 50 °C a jsme v něm kvůli množství zatáček neustále vystavení přetížení. Je to náročné. Rozhodně se jedná o okruh, kde se vyplatí to veškeré trénování," dodává Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy