Týmy budou souhlasit se změnou kvalifikace

Trulli, Jarno | foto: Jarno Trulli

S největší pravděpodobností se změny harmonogramu dočkáme již při GP Bahrajnu.

Týmy připouští souhlas s mírnou úpravou, jež by však měla zahrnovat pouze delší přestávku mezi první a druhou částí kvalifikace. K zavedení změny potřebuje FIA souhlas všech stájí.

„S největší pravděpodobností změnu podpoříme,“ připustil Jean Todt, šéf stáje Ferrari, jež jednomyslně jakékoliv změny až dosud odmítala. „Jsem přesvědčen, že jsou tyto změny krokem k lepšímu.“

Frank Williams si myslí, že změna by měla potěšit především menší týmy, jež si stěžují na to, že jejich sponzoři nejsou tolik vidět, a tak se jim prostor na vozech prodává podstatně obtížněji. „Musíme vyhovět televizi. Tam vyděláváme peníze, tak se musíme přizpůsobit,“ dodal Brit.

Rozhodně dál jde však šéf Jaguaru Tony Purnell, jenž dosavadní kvalifikaci kritizuje od samého začátku. „Rád bych viděl razantnější změnu. Nenašel jsem na tomhle systému nic zajímavého a ve skutečnosti se mi zdál loňský model daleko zábavnější.“

To souvisí i s míněním Marka Webbera, jenž dnes překvapil v kvalifikaci a který je pro návrat modelu s dvanácti možnými koly během hodinového limitu. Tuto změnu by již však dnes odmítly stáje jako Minardi. Na televizní obrazovce by prakticky jejich vozy opět nebylo vidět.


Foto: Jarno Trulli

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy