Průšvihář Buemi dostal další trest

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Sebastien Buemi nebude na letošní Velkou cenu Německa vzpomínat rád. Po včerejším vyloučení z kvalifikace dostal po závodě od komisařů další trest, penalizaci za vytlačení Nicka Heidfelda z trati.

Švýcar by se dal označit za nejproblémovějšího závodníka letošních závodů formule jedna na Nürburgringu. Komisaři Mezinárodní automobilové federace mu dnes udělili další trest, který si s sebou Buemi odveze na Velkou cenu Maďarska.

Závodník Toro Rossa bojoval o pozici ve Velké ceně Německa s domácím jezdcem Nickem Heidfeldem. Pravým zadním kolem zavadil o Němcův monopost, černý Renault následně ve vysoké rychlosti vyjel z trati a cestou sestřelil jednu z kamer. Pro Heidfelda závod skončil, Buemi musel do boxů na výměnu kol.

„Heidfeld do mě najel v šikaně a propíchl mi pravé zadní kolo. Musel jsem zastavit na výměnu kol, což mi ještě víc pokazilo strategii, a protože nepršelo, bylo po všem,“ okomentoval svůj závod Buemi, který dojel patnáctý.

Komisaři FIA ocenili kontakt dvou vozů potrestáním Buemiho. Švýcar se bude muset na startu do Velké ceny Maďarska příští týden posunout o pět míst vzad.

První trest dostal smolař Buemi už včera po kvalifikaci, kdy při namátkové kontrole komisaři odhalili nepovolené přísady v palivu jeho Toro Rossa. Látky se podle šéfa týmu Franze Tosta do benzínu dostaly při problémech s palivovým čerpadlem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy