McLaren: Na Red Bull a Ferrari ztrácíme sekundu na kolo

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Piloti McLarenu po pátečních trénincích přiznávají, že v zítřejší kvalifikaci zřejmě nebudou moci s Red Bully a Ferrari bojovat o čelo startovního roštu.

"Zítra nemůžeme bojovat o vítězství v kvalifikaci, alespoň ne podle toho, co jsme viděli dnes. V čisté kvalifikační rychlosti na ně [Red Bull a Ferrari] - jsou o jednu sekundu na kolo rychlejší než my," popisuje Lewis Hamilton.

"Nevíme, s jakým množstvím paliva všichni jezdili, takže bychom zítra mohli být i příjemně překvapeni zjištěním, že jsme těžší než ostatní - ale v minulosti tomu tak nebylo.

Nejvíce jsme toho vždy dokázali v závodě, kde jsme z určitého důvodu dokázali stahovat ztrátu. Mohli bychom mít šanci bojovat přinejmenším s jedním Ferrari a Red Bullem. Jsou samozřejmě mnohem rychlejší, ale stát se může cokoliv," dodává.

Jeho týmový kolega Jenson Button odpoledne také nebyl příliš nadšený: "Byl to dost obtížný den pro nastavení auta. V rychlosti na jedno kolo se do toho s nastavením dostáváme, ale stále nám schází více, než jsme si mysleli."

"Dopoledne jsem nemohl nastavit správné vyvážení a hodně jsem se s tím trápil, odpoledne jsem zase neměl KERS, takže to nebylo perfektní. Jsem poměrně spokojený s tím, že se ke konci vyvážení zlepšilo, ale moc jsme toho na měkkých [pneumatikách] nenajezdili, což je škoda.

Na jedno kolo nejsme tak rychlí jako Red Bull, ale ani jsme si podle mě nepředstavovali, že budeme. Je to o tom, zda budeme moci závodit s to vozy - stále to je naším cílem, bude to však těžké," říká Button.

Co se s tím dá dělat? "Zkrátka věřím svému týmu, současnému vývoji, na kterém pracuje a který nám snad pomůže stáhnout ztrátu. Říkali jsme, že patříme k jednomu z nejlepších týmů, které dokážou zavelet k obratu, a stále tomu věříme. Ferrari nás předehnalo, ale to neznamená, že je po všem," uvádí odhodlaně Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy