Sutil o své nehodě se supersportovním vozem na Nürburgringu

Force India | foto: Sahara Force India

Adrian Sutil stihl na Nürburgringu havarovat již v úterý s drahým sportovním vozem. Na včerejší tiskové konferenci se ho novináři na tuto událost nemohli nezeptat. K čemu ve skutečnosti došlo a jak vážná to byla nehoda?

"Udělala se z toho velmi dramatická záležitost, byl to ale jen technický problém, který mě potkal. Po výjezdu z boxů se něco na zádi zlomilo, takže jsem nad vozem ztratil ve velmi malé rychlosti kontrolu a dotkl jsem se svodidel v rychlosti kolem 10 km/hod, toť vše," objasňuje Sutil malichernost situace.

"Nedošlo k žádnému velkému poškození. Zastavil jsem auto, protože by to nebylo dobré s ním jet za daného stavu do boxů. Bylo tam několik dalších stejných aut a já jsem prožil dobrý den - tři kola v tomto Gumpertu Apollo, ve velmi rychlém autě, na tomto místě to bylo skvělé," pokračuje Němec, kterému na tiskové konferenci dělalo společnost dalších pět krajanů (Glock, Heidfeld, Rosberg, Schumacher, Vettel - foto v naší fotogalerii zde).


Gumpert Apollo, s nímž havaroval Sutil
(ilustrační foto: thesupercars.org)

Některá média celou situaci notně zdramatizovala. "Když jsem si druhý den čet noviny, opravdu jsem se zasmál, protože uváděli, že jsem přišel o zuby a sotva jsem se dostal z karbonových trosek, které zbyly z auta. Pomyslel jsem si: 'OK, to jsem měl ale štěstí!' Jsem celý a v pořádku, opravdu není moc o čem hovořit," dodává Sutil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy