Chandhok bude v Německu závodit za Lotus místo Trulliho

Chandhok, Karun | foto: Caterham F1 Team

Lotus dnes potvrdil, že místo Jarna Trulliho bude na Nürburgringu závodit jejich testovací pilot Karun Chandhok.

Indický pilot nastoupil naposledy loni ve Velké ceně Británie za HRT, pak byl nahrazen Sakonem Jamamotem. Letos zasáhl do pátečních tréninků v Austrálii, v Turecku, ve Valencii a v Silverstone.

Chandhok dnes s radostí prohlásil: Nejprve bych chtěl poděkovat Tonymu Fernandesovi, Kamarudinovi Maranunovi a SM Nasarudinovi za to, že mi dají tento víkend příležitost závodit za Team Lotus."

"Od doby, kdy jsem se připojil k týmu, jsem se na to těšil a jsem odhodlaný udělat vše, co bude v mých silách, abych jim splatil jejich důvěru ve mně a pomohl týmu v pokroku - v této sezóně i v mnoha následujících letech. K víkendu přistupuji s realistickými očekáváními."

Jarno Trulli zažíval obtížnou sezónu. Od jejího počátku se trápil s posilovačem řízení a s vozu nedokázal dostat maximum. Ital ale doufá, že se do kokpitu v Maďarsku vrátí. Tam by měl Lotus nasadit vylepšený systém, který by mu měl pomoci v jízdě na limitu.

"Těším se na spolupráci s Karunem o víkendu. Udělám vše, co budu moci, abych mu pomohl maximálně využít svou příležitost v Německu. Je skvělé, že tým dodržuje své slovo a pomáhá mladému talentu, obzvlášť z části světa, kde je to těžší proniknout mezi špičku motosportu. Poskytnu mu vedení a pomoc, a to jak ve voze, tak i mimo něj," uvádí Trulli.


Chandhok při aerodynamickém testu na letišti v Kemble
(foto: Team Lotus)

Mike Gascoyne dodává: "Jsem rád, že můžeme Karunovi poskytnout vůz pro celý víkend. Je velkým přínosem pro naší jezdeckou sestavu a nyní mu dáme šanci, aby udělal další krok při naplňování svého potenciálu.

Jarno pro tento závod ustoupí stranou a my využijeme Karunovu zpětnou vazbu během víkendu a srovnáme si ji s Jarnovými a Heikkiho zkušenostmi, které během sezóny získali ohledně určitých aspektů vozu - včetně posilovače řízení. Pomůže nám to k dalším pokrokům v roce 2011 a dále."

Tony Fernandes přes tuto změnu potvrdil, že s Trullim hodlají prodloužit smlouvu i na rok 2012: "Je mi potěšením potvrdit, že jednáme o prodloužení jeho kontraktu s námi a těšíme se na velmi brzké odhalení dalších detailů. Je klíčovým členem našeho týmu a doufám, že mu co nejdříve budeme moci poskytnout vůz, který by mu umožnil naplno využít svého velkého talentu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy