Pat Fry: Jak silné bude Ferrari v Německu?

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Pat Fry po svém přestupu z McLarenu a nedávném povýšení u Ferrari konečně dočkal satisfakce v podobě vítězství ve Velké ceně Británie. Bylo pro něj důležité nejen proto, že k tomu došlo v jeho rodné Anglii.

"Na zemi nezáleží, důležité bylo s ohledem na obtížnost okruhu v Silverstone pro nás. V Kanadě a ve Valencii, na tratích, které našemu vozu technicky vyhovovaly, jsme dokázali stáhnout výkonnostní mezeru, Silverstone však představoval mnohem větší výzvu," popisuje Fry.

"Musím říci, že cítím něco zvláštního uvnitř týmu - vášeň, kterou jsem dříve nezažil. Hlavní satisfakci bylo to skvělé vítězství v Silverstone po vší té tvrdé práci na stažení náskok v minulých čtyřech měsících. Bylo potěšující pozorovat, že se vyplatilo."

"Nemění to náš přístup k dalším závodům. Toto vítězství poukazuje na to, že jsme porozuměli našim problémům a práce se ubírají tím správným směrem. Budeme pokračovat v co nejrychlejším vývoji vozu. Každý krok, který učiníme, pomáhá vylepšit naše porozumění, což je důležité, protože to ovlivní také práce na budoucím voze," pokračuje spokojený Fry.

Po mohutném vylepšení monopostu 150° Italia pracují na dalším zrychlení: "Máme několik novinek pro tento víkend v Nürburgringu a pak jedno další vylepšení pro Maďarsko následující týden. Snažíme se toho před letní přestávkou co nejvíce vyvinout."

Ferrari podle něj bude na Nürburgringu znovu konkurenceschopné: "Svým způsobem je srovnatelné se Silverstone v tom, že má dlouhé zatáčky, i když spíše středně než velmi rychlé. Nalezení správného vyvážení v těchto zatáčkách je o něco náročnější, protože to našemu vozu sedí méně než okruhy typu zabrzdi-zatoč-zrychli, jako ty v Kanadě a ve Valencii.

Budeme mít znovu střední a měkkou směs, což je citlivá volba pro tento okruh, navíc našemu vozu vyhovuje. Ale v posledním závodě jsme prokázali, že děláme pokroky v přizpůsobení vozu všem typům pneumatik. Dříve, například v Barceloně, jsme se trápili na těch tvrdých, zlepšili jsme se však a naše kvalifikační rychlost na tvrdých pneumatikách v Silverstone byla měřítkem pro ostatní."


DRS tentokrát podle Frye nebude tak efektivní: "Nemůžeme si být jisti, dokud vozy nevyjedou na dráhu, ale na Nürburgringu DRS zóna znamená projet těsně za druhým vozem velmi rychlou zatáčkou na zadní rovinku, takže je pro piloty trochu výzvou následovat auto před sebou a dostat se do povinného jednosekundového odstupu, aby mohli aktivovat systém. Bude to spíš podobně obtížné jako v Silverstone než jako tomu bylo v Kanadě či ve Valencii."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy