Alguersuari: "Byl jsem rychlejší než Schumacher." Proč tedy dojel až za ním?

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Jaime Alguersuari po Velké ceně Británie tvrdí, že byl rychlejší než Michael Schumacher i Nick Heidfeld, kteří finišovali před ním.

Jaime odjel dobrý závod a potřetí za sebou dojel na bodech, byť startoval až z 18. pozice. Cílem projel za Heidfeldem a Schumacherem a Heidfeldem jako desátý, přesto si myslí, že byl rozhodně rychlejší. To, že jej předjeli, přičítá na vrub nastavenému vyššímu přítlaku na svém voze.

"V počátečních fázích jsem se soustředil na to, abych se udržel na dráze, protože bylo velmi kluzko a nechtěl jsem udělat chybu, abych mohl dojet do cíle," uvádí Alguersuari, který svými dobrými výkony v poslední době motá vedení Toro Rosso hlavu. Tým proto rozhodnutí o tom, kterého ze závodních pilotů příští rok nahradí Ricciardo, odložilo až na konec roku.

"[Ke konci] jsem byl rozhodně rychlejší než Heidfeld a Schumacher po větší část kola, stejně jako ve Valencii. Nedokázali jsme to ale maximálně využít, protože jsem pak ztrácel na rovince. Nejsem si jistý, proč k tomu docházelo, zřejmě jsme jezdili s vyšším přítlakem než oni."


Alguersuari v Silverstone
(foto: Scuderia Toro Rosso)

"Mám však radost z týmu, kterému děkuji za dobře odvedenou práci. Dostat se z osmnáctého místa na roštu zpět na body bylo dobrým výsledkem poté, co se nám nepodařilo dostat maximum z měkké směsi v kvalifikaci," dodává španělský pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy