Whitmarsh by chtěl v Americe závody dva, ale ani jeden v Austinu

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

Martin Whitmarsh na včerejší schůzce FOTA s fanoušky Formule 1 v Technologickém centru McLarenu ve Wokingu zdůraznil, jak důležitý je pro F1 návrat na severoamerický kontinent.

"Amerika nás nepotřebuje, to my v ní potřebujeme uspět. V minulosti jsme toho pro to moc neudělali. Myslím, že se tam musíme vrátit, možná tam potřebujeme udělat dva závody ročně," uvádí Whitmarsh.

"Potřebujeme řádný marketingový program a vytvořit zájem. Nestačí tam odjet závod a vrátit se, musíme se zkrátka více snažit. Máme Texas a doufám, že to bude velmi úspěšný závod, ale pro nás je přirozeným místem východní a západní pobřeží. Nabízejí skvělé příležitosti, musíme je využít," pokračuje.

Místo jednoho závodu uprostřed USA na nově budovaném okruhu v texaském Austinu by ale spíše uvítal závody dva, a to na východním a západním pobřeží: "Podle mě bychom tam měli mít dva závody. Jedná se o dostatečně velký a důležitý trh, proto bychom tam měli být. Opravdový zájem o Formuli 1 bychom mohli vytvořit v Long Beach a kolem New Yorku."


Šéfové týmu odpovídají na dotazy fanoušků ve Wokingu
(záznam v angličtině)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy