Bahrajn byl oficiálně zrušen, v Indii se pojede v říjnu

Red Bull | foto: Red Bull Racing

FIA dnes oficiálně potvrdila, že se v letošním roce neuskuteční Velká cena Bahrajnu. Ta měla po zrušení původního termínu nahradit říjnovou Velkou cenu Indie, která se měla přesunout na prosinec.

K pořádání Velké ceny Bahrajnu v říjnovém termínu bylo potřeba získat souhlas všech týmů, ty se však jednomyslně vyjádřily proti. Sezona tak bude končit podle původního plánu, tedy 27. listopadu na okruhu Interlagos v Brazílii. Velká cena Indie, která se měla posunout na prosinec a říjnový termín přenechat Bahrajnu, se uskuteční ve svém původním termínu.

Proti zakončení sezony v prosinci se téměř okamžitě po uvedení této možnosti zvedla vlna kritiky ze stran týmů i pilotů. Problém by byl hlavně v dopravě, kdy by se během necelého týdne musela technika dostat z Brazílie do Indie, což by bylo náročné na čas, finance i sílu. Navíc, zaměstnanci týmů by pak měli kratší volno mezi poslední Velkou cenou sezony 2011 a zimními testy před sezonou 2012.

Dnešní rozhodnutí bylo jen oficiálním potvrzením toho, co již pořadatelé dávno věděli, a s čím se smířili (celý článek zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy