Video: Hamilton si vyměnil auto se Stewartem z NASCAR

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton si dnes v americkém Watkins Glen prohodil v rámci akce "Mobil 1 Car Swap" auto s Tony Stewartem. Pilot NASCARu se nasoukal do monopostu MP4-23, jezdec McLarenu si pro změnu vyzkoušel jeho Chevrolet Impala.

Dvojnásobný šampion NASCARu Tony Stewart se dnes chlubil tím, že si v kariéře vyzkoušel již 20 druhů závodních aut. Dnes přidal nejcennější triumf - monopost, s nímž Hamilton získal v roce 2008 titul mistra světa ve Formuli 1.

"Mám zhruba představu o přítlaku, který má, ale nikdy jsem s ním po silnici nejel. Bude to jedna z těch věcí, o které můžete hovořit celý den, ale nikdy ji plně nepochopíte, dokud nesednete do auta a nesvezete se s ním," řekl Stewart před jízdou s formulí McLarenu.

"Čím jste dále ve své kariéře, tím více toužíte po příležitostech jezdit se vším. Jakmile jsem dostal možnost závodit v IndyCar sérii, věděl jsem, že posledním krokem by byla Formule 1, bylo to vždy mým cílem, říkal jsem si, že jednou tu budu mít tu šanci se v ní svézt. Jakmile jsem přestal naplno závodit v IRL a začal jsem v NASCARu, myslel jsem si, že se ta příležitost už nikdy nenaskytne," dodává pilot NASCARu.

Hamilton se na akci také těšil: "Vždy mě zajímalo, jaké to asi je sedět za volantem vozu NASCAR, protože to je úplně jiná zkušenost, než řízení monopostu Formule 1."

Po několika kolech v Chevroletu dodal: "NASCAR je jiný svět. Jízda s vozem č. 14 Mobil 1/Office Depot Chevrolet byla obrovskou změnou oproti tomu, na co jsem zvyklý. Tony však byl výborným učitelem a já jsem se rychle dostal do rytmu. Tato auta jsou tak surově silná! Jízda je fantastickou zábavou.

Byl to skvělý den ve Watkins Glen, na okruhu významně zapsaném do historie Formule 1. Emerson Fittipaldi zde vyhrál pro McLaren jejich první titul mezi piloty a konstruktéry v roce 1974. Bylo to fantastické sem dorazit a vnímat tu historii."


Video: Hamilton startuje svůj McLaren pro Stewarta

Návštěvníci měli dnes vstup na 5,47km dlouhý okruh s jedenácti zatáčkami ve Watkins Glen zdarma, pořadatelé očekávali nápor 7 tisíc diváků.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy